Geschiedenis


Hoe is het Schuurfeest Bant eigenlijk ontstaan, zult u zich misschien afvragen.
In 1981 gaven Frans Vos, Henk Könning, Goof Wijgerde, Marcel Hutten en Herman Marsink een gezamenlijk feest bij uitbater Herman Hutten van herberg ’t Polderhuis. In verband met een tijdelijk vertrek naar Canada gaven Alex Slump en Gerard Vos in hetzelfde jaar een afscheidsfeest in de uienschuur bij Haartsen. Henk Slump en Sjoerd Bruinsma stonden de beide heren met raad en daad terzijde. Henk vermoedelijk vanwege de toen al aanwezige voorliefde voor het horecagedeelte. Voor de organisatie was het toen waarschijnlijk al financieel gunstiger dat Sjoerd B. aan de voordelige kant (lees: achter de tap) plaats nam.

In 1983 werden de krachten gebundeld. Op de eerste zaterdag in september werd Schuurfeest nummer 2 georganiseerd door Jan Haartsen, Sjoerd Bruinsma, Frans Vos, Marcel Hutten, Alex Slump, Henk Slump, Engbert Visscher, Henk Könning en Goof Wijgerde. Er waren ongeveer 300 bezoekers en er was 1 bandje gecontracteerd. Het symbool was het Schuurfeest was destijds: de eland. De locatie was en is nog steeds ongewijzigd.
In 1984 werd het eerste themafeest georganiseerd. Vanaf 1983 zijn we groter en groter geworden. Van 1 schuur naar 4 schuren. De kwaliteit van de uitnodigingen werd geoptimaliseerd en ook de administratie/boekhouding werd sterk verbeterd.

Nog steeds is ons Schuurfeest een besloten feest voor genodigden. De gelukkigen (zij met een uitnodiging) komen inmiddels uit heel Nederland. Inwoners uit Bant vanaf 16 jaar hebben een voorkeurspositie. Het aantal uitnodigingen is en blijft 1300 stuks. Het streven van de organisatie is om in de voorbereiding 10 procent van de omzet voor eigen rekening te nemen. De voorbereidingen voor elk Schuurfeest beginnen daarom ook al 3 weken van tevoren.

De omzet van droge worst bij Pro Markt Slump kent een enorme piek eind augustus/begin september. Ook de verkoop van sigaren ligt in deze periode van het jaar hoger dan normaal.

In juli 2009 is onze site volledig vernieuwd. Met dank aan Remco Meyaard, Joost Uitdewilligen en Marius de Vries.
facebook icon