Biersmurfers verslaan SchuBa na strafschoppen

 
Op een zonovergoten eerste Pinksterdag traden de carnavalsvierders van de Biersmurfers op sportveld ‘De Akkers‘ aan tegen de Schuurfeestcommissie. De wedstrijd werd wederom begeleid met het bezielende en soms ietwat overvloedige commentaar van spreekstalmeester Jannes Punter bleek al gauw dat de krachtverhoudingen tussen beide ploegen niet ver uiteen lagen. Ook joker Frank Vos, die met beide teams meespeelde, kon hier geen verandering in brengen. Met rust stond er evenwel een stand van 2-1 voor de carnavalsvereniging op het scorebord.

In de tweede helft deed Paul Haartsen namens de SchuBa van zich spreken door van grote afstand op magnifieke wijze te scoren, een weergaloos doelpunt dat iets weg had van een once-in-a-lifetime experience. Bij het team van de Biersmurfers deed met name Han van Wegen zich gelden door maar liefst drie treffers voor z’n rekening te nemen. Na 90 minuten stond er een 4-4 stand op het scorebord. Geen verlenging, maar direct de welbekende penaltyserie. Nadat beide formaties ieder één van de vijf strafschoppen hadden gemist, was het Michel Huisman de Jong die de beslissende penalty binnenschoot. Hierdoor ging toch enigszins tegen de voorspellingen van de bookmakers in de overwinning naar de carnavalsvereniging.

Na afloop vond er nog een mooi feestje plaats, met onder meer een in zijn soort ongeëvenaard optreden en natuurlijk ook nog enkele glazen bier die her en der genuttigd werden. Volgend jaar mogen de heren en dames van het team van Schuurfeest Bant weer proberen revanche te nemen.
facebook icon